Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home3/drhashemi/public_html/engine/classes/mysqli.class.php on line 151  تعیین شاخص های توسعه ICT درمدارس متوسطه سازمان آموزش و پرورش استان فارس و ارائه راه کارهایی جهت توسعه ICT » وب سایت دکتر سید احمد هاشمی در شیوه های نوین آموزش
هدیه معنوی این مجموعه را به روح پاک مادر و پدر بزرگوارم تقدیم می کنم و از همه خوانندگان محترم برای ایشان التماس دعا دارم
موضوع: طرح هاي پژوهشي انجام شده    نويسنده: admin    تاريخ: 28 آبان 1388    بازديدها: 5490
بسمه تعالی
موضوع تحقیق:
تعیین شاخص های توسعه ICT درمدارس متوسطه سازمان آموزش وپرورش استان فارس و ارائه راه کارهایی جهت توسعه ICT

ضرورت واهمیت تحقیق:

فناوری اطلاعات سالهاست که در کشورهای پیشرفته به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای توسعه مورد استفاده قرار گرفته است. تغییر و تحولات سریع محیطی در عصر اطلاعات همه سازمانها و نهادهای بشری از جمله آموزش و پرورش را با چالشهایی از قبیل جهانی شدن، رقابت شدید، کمبود منابع و نوسانات غیر قابل پیش بینی رو به رو ساخته است. آموزش و پرورش به ناچار برای مقابله با این وضعیت نیاز به اصلاحات، سازماندهی مجدد و استفاده از تکنولووی اطلاعات و ارتباطات دارد. با توجه به اهمیت و مزایای خصوصی و عمومی فن آوری اطلاعات و ارتباطات، آموزش و پرورش می تواند نقش عمده ای در کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایفا نماید. لذا به منظور تبدیل فن آوری اطلاعات و ارتباطات به فرهنگ عمومی نیاز به بررسی این موضوع با تفکر سیستمی در آموزش و پرورش، زمینه سازی جهت استقرار مدارس مجازی و هوشمند، تعامل، هماهنگی و همکاری تمام نهاد ها و سازمانهای دولتی، مشارکت بخش خصوصی، تدوین قوانین و استراتوی های جامع، و . . . می باشد. که رعایت این راهکارها منجر به کارآیی و اثر بخشی نظام آموزشی، برابری فرصت های آموزشی برای همه در تمام سطوح تحصیلی، پیشرفت کیفی و کمی تعلیم و تربیت، ایجاد روحیه پووهشی در معلمان و دانش آموزان، تقویت خود نظارتی، پرورش قوه ادراکی و تصمیم گیری، تربیت نیروی باسواد اطلاعاتی و کارآفرین و پیشگیری از فرار مغزها خواهد شد.

ICT فواید ومزایای بسیاری در زمینه های مختلف داردازجمله: گسترش سریع دانش جهانی که اطلاعات ساده تر وارزانتر در اختیار همه قرار می گیرد(آنااندرسون و ویویان ریمارلوند،2000)، ایجاد رقابت جهانی، بهبود مدیریت، گرایش به سمت تصمیم گیری عقلایی(وارث،1377)و...

دانش آموزان ماده اولیه وخام سازمان تربیتی هستند که بایدبراثر برنامه هاو مراقبتهای مستمر مدیر ومعلمان پرورش یابد.(میرکمالی ،1380) دراین زمینه مجمع نطارت بر برنامه های درسی، مهارتهای مورد نیاز دانش آموزان رابدین صورت اعلام کرده است:(جاریانی،2001)سواد فن آوری اطلاعات،تفکر خلاق، توانایی ایجادارتباط با دیگران و...

یکی دیگر ازموارد جهت ورودICT به مدارس آمادگی معلمان می باشد،البته آمادگی سطحی معلمان در زمینه سخت افزار ونرم افزار برای ایجاد تغییرات اساسی در کلاس درس کافی نیست.(قورچیان،1382)

متخصصان علوم آموزشی وفن آوری به رویکرد تلفیقی یا نگرش درهم تنیده اعتقاد دارند یعنی اینکه استانداردهای فن آوری باید با استانداردهای محتوایی تلفیق شود. دراین زمینه برنامه درسی باید به تشخیص مسایلی که دانش آموزان نیاز دارند بپردازد ویادگیری آنها بازده داشته باشد.(جاریانی،2001) نکته مهم این است که درک برنامه درسی در پیشرفت ICT اثر می گذارد واین مراحل باید طی شود:(داتون ویلیان،2002)مرحله آگاهی از ICT ،استفاده از ابزارهایICT، ادغام وگسترش حوزه های درسی وابزارICT، استفاده کاربردی ازICT .

زمانی کهICT به راحتی،اطلاعات رادراختیار کارکنان قرار دهد ویا فن آوری اطلاعات افراد را احاطه کرده با شد کارکنان به شکل ساختاری وخودجوش رو به سوی تحقیق وپووهش اورده وروحیه پووهش گری تقویت می شود.(صراف پور،1380)

یکی دیگر ازمنافع ICT تأثیردر کیفی سازی مدیریت می باشد.تحقیقات نشان داده است که آموزش مدیران برای استفاده از تکنولووی اطلاعات در اثر بخشی مدیریت آنها ضروری است و کسب مهارتهای کاربردی تکنولووی نوین برای مدیران سودمند بوده ومی تواند برتصمیم گیری آنها تأثیر بسزایی داشته باشد.(تامپسون،2002) بنابر این باتوجه به اهمیت ونقش ICT دردرونداد،فرایند و برونداد سیستم تعلیم وتربیت و نظر به وجود مشکلاتی که در مسیر اجرای ICT در مدارس متوسطه استان فارس مشاهده می شود،این تحقیق در نظر گرفته شده تا انشاءالله موجب رفع مشکلات موجود شود.

اهداف تحقیق: اهداف کلی: بررسی نگرش دبیران و مدیران متوسطه در مورد میزان استفاده ICT در سازمان آموزش و پرورش استان فارس 2- ارائه راه کارهایی جهت توسعه ICT در مدارس متوسطه سازمان آموزش و پرورش استان فارس اهداف ویژه :

1- بررسی نگرش دبیران و مدیران متوسطه در مورد میزان استفاده ICT درمحتوای کتابهای درسی.

2- بررسی نگرش دبیران ومدیران متوسطه در مورد میزان استفاده ICT در تدریس.

3- بررسی نگرش دبیران ومدیران متوسطه در مورد میزان استفاده ICT درپووهش.

4- بررسی نگرش دبیران ومدیران متوسطه در مورد میزان استفاده ICT در فرایند مدیریت و تصمیم گیری.

5- بررسی نگرش دبیران ومدیران متوسطه در مورد امکانات موجود در مدارس جهت توسعه ICT.

6- بررسی نگرش دبیران ومدیران متوسطه در موردفرایند اجرای ICT در آموزش و پرورش استان فارس.

7- بررسی معنی داری تفاوت بین نگرش دبیران و مدیران متوسطه.

فهرست منابع

جاریانی، ابوالقاسم(2001). تاثیر فناوری اطلاعات بر برنامه ریزی درسی-بانکوک-11دسمابر.

وارث،حامد(1377). ظهور تکنولووی اطلاعات. تدبیر، شماره 87، آبان.

میر کمالی، سید محمد(1380). روابط انسانی در آموزشگاه، تهران: انتشارات یسطرون.

قورچیان،نادرعلی(1384).فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش، تهران: انتشارات فراشناختی اندیشه.

صراف پور، علی(1380). تکنولووی اطلاعاتی و نقش آن در مدیریت منابع انسانی. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس.

Anna Aderson and Vivian Rimmarlund(2000) Management Demands on Information and Communication Technologyin Process-oriented Health. www.emeraldingsight.com.

Dotton, William H(2002). Digital Academy the new media and institutions of higher education and learning.Routledye.

Thompson Max Allen(2002) Actual and Ideal usage of Information Technology used by

www.ithistory .net The history of information and technology, available on


اطلاعات
براي ارسال نظر، بايد در سايت عضو شويد.

منوي اصلي

موضوعات

آرشيو

پيوندها

هر گونه کپی برداری از این سایت با ذکر منبع مجاز می باشد.
برای مشاهده بهتر سایت لطفا از مرورگر فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر 8 استفاده نمایید
دانلود نرم افزار فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر 8