Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home3/drhashemi/public_html/engine/classes/mysqli.class.php on line 151  حوزه عمراني دانشگاه آزاد لامرد در چشم انداز توسعه » وب سایت دکتر سید احمد هاشمی در شیوه های نوین آموزش
هدیه معنوی این مجموعه را به روح پاک مادر و پدر بزرگوارم تقدیم می کنم و از همه خوانندگان محترم برای ایشان التماس دعا دارم
موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي    نويسنده: administrator    تاريخ: 19 آذر 1391    بازديدها: 3394
حوزه عمراني دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد در چشم انداز توسعه

دکتر سید احمد هاشمی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد

hashemy.ahmad@yahoo.com

مختار رنجبر- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد


چکیده:
فعاليت شركتها و سازمانها، امروزه در محيطي به مراتب پيچيده‌‌تر از گذشته انجام مي‌‌شود و سازمانهاييكه نتوانند زودتر و سريع‌تر از رقبا از خود عكس‌العمل نشان دهند و در مقابل تغييرات متعدد و تأثير گذار محيطي از جمله قوانين و مقررات، تجارت خارجي و … از خود واكنش درست به موقع نشان دهند و دچار انفعال شوند، اميدي به بقا نخواهند داشت. علاوه بر عوامل مهم و تأثيرگذار محيط خارجي سازمانها، مجموعه مزيتها و نقاط ضعف آنها نيز نقشي تعيين كننده در دوام و بقاي فعاليت آنها دارد.
بعد از ربع قرن تاسيس و فعاليت دانشگاه آزاد و ايجاد زمينه هاي مناسب تحصيلي براي جوانان داوطلب آموزش عالي از يك طرف و توسعه ي روز افزون شهرها و مناطقي كه دانشگاه در آنجا فعاليت داشته است، امروزه مشكلاتي فرا روي دانشگاه آزاد قرار گرفته است كه بعضي از آنها ناشي از عوامل درون سازماني و بعضي محصول عوامل بيروني است. البته علاوه بر بررسي مشكلات لازم است از كوچكترين واحد تا بزرگترين واحد دانشگاهي فعاليتهاي خود را مورد بررسي قرار داده تا برآيند همه ي اين مطالعات بتواند براي مديران سازمان فرصتي فراهم سازد تا در ادامه ي اين روند و براي مواجه با مشكلات احتمالي برنامه ريزي كرده و شاهد درخشندگي و بالندگي دانشگاه آزاد اسلامي در دهه هاي آينده باشيم. این مقاله با توجه به اهمیت بخش عمرانی و تاثیر آن بر بهبود کیفیت فعالیت های دانشگاه به ارائه مجموعه پیشنهادهای راهبردهای می پردازد.
واژگان کلیدی: حوزه عمرانی، دانشگاه، چشم انداز توسعه، عوامل توسعه.

مقدمه:
توجه به محيط، آگاهي از تاثير متغيرهاي محيطي و ارائه‌ چشم اندازي از فعاليت آينده براي سازمان‌ها، لزوم آمادگي براي برخورد با تغييرات مداوم را توجيه مي كند. وجود عدم قطعيت هاي محيطي در مسايل سازماني به لحاظ مبهم بودن و طبيعت احتمالي رخدادهاي آتي و آمادگي سازمان‌ها جهت تغيير، برخوردي متفاوت با تغيير، نوع تصميمات‌، عوامل جديد مؤثر بر تصميم‌گيري و قطعيت در مورد تغييرات آينده، توجه به استفاده از مدل مديريت استراتژيك را افزون تر مي كند. يك مدير استراتژيست بايد هم به برنامه‌ريزي و هم به كنترل بپردازد،. لذا فرايند مديريت استراتژيك به صورت زير تعريف مي‌شود: «مديريت استراتژيك عبارت است از هنر و علم فرمول‌بندي، اجرا و ارزيابي تصميمات چندبعدي-با تاكيد بر يكپارچه‌سازي عوامل مديريت ، بازاريابي، امور مالي، توليد يا خدمات، تحقيق و توسعه و سيستم‌هاي اطلاعاتي و غيره- جهت رسيدن به اهداف سازماني.»
هدف کلی: بررسی حوزه عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد در چشم انداز توسعه

اهداف ویژه:
- بررسی شاخص های عملکردی بخش عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد.
- بررسی و تدوین اهداف کلی و عینی بخش عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد.
- بررسی و شناخت فرصت ها و تهدیدهای خارجی بخش عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد.
- بررسی و شناخت قوت ها و ضعف های بخش عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد.

سوالات ویژه:
1- شاخص های عملکردی در بخش عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد چیست؟
2- اهداف کلی و عینی در بخش عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد چیست؟
3- فرصت ها و تهدید های خارجی بخش عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد چیست؟
4- نقاط قوت و ضعف بخش عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد چیست؟

جامعه آماری
جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه اعضاء هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد در سال تحصیلی 1388-1387 می باشد و کارشناسانی می شود که به نوعی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد همکاری دارند.

نمونه و روش نمونه گیری:
نفر از اعضای هیأت علمی و کارشناسان شهر لامرد به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفته اند. در مورد دانشجویان نیز از روش تصادفی طبقه ای استفاده شد، بدین صورت که با استفاده از جدول مورگان جمعیت کل نمونه مشخص شده و سپس بر اساس جمعیت آماری رشته های کارشناسی، تعداد نمونه لازم به ان رشته اختصاص داده شد.

جمع آوری داده ها
از ابزار های مشاهده و پرسشنامه جهت گردآوری داده های این تحقیق استفاده شده است.
از مشاهدات محقق و همکاری در بعضی موارد کمک گرفته شد و به منظور ارزیابی دقیق نقاط قوت و ضعف داخلی و نیز فرصت ها و تهدیدات محیطی از شاخص های مدونی و استاندارد که روایی و پایایی آن بوسیله خبرگان به تایید رسیده، استفاده شده است.

روشهای تحلیل
در تحلیل آماری داده ها از روش های فراوانی و درصد با استفاده از نمودارهای ستونی استفاده شده است. اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه و مشاهده نیز با توجه به روشهای آماری بکار گرفته شده، در قالب جداول تحلیل SWOT برای بخش عمرانی مورد مطالعه قرار گرفته اند.

نتایج و یافته های تحقیق
در اين بخش تحقيق، نتايج حاصل از تحليل داده‌ها ارائه می‌گردد.

شاخص‌هاي عملكردي دانشگاه در حوزه عمراني

ميزان اهميت(وزن) شاخص‌هاي عملكردي دانشگاه در حوزه عمراني و واكنش دانشگاه نسبت به عامل مزبور(رتبه) توسط 50 نفر مشخص شده است (مجموع وزن‌ها 1 و مقياس رتبه 1 تا 5 مي‌باشد) كه از بين اين شاخص‌ها بيشترين ميزان اهميت مربوط به شاخص «فضاي سبز دانشگاه» با ميانگين وزن 046/0 و ميانگين رتبه 04/3 و كمترين ميزان اهميت مربوط به شاخص « تمركز تصميم‌گيري در سازمان مركزي و زمان‌بر بودن تصويب طرح‌هاي عمراني واحد » با ميانگين وزن 033/0 و ميانگين رتبه 48/2 بوده است (جدول1).

جدول 1. ميانگين وزن و رتبه شاخص‌هاي عملكردي دانشگاه در حوزه عمراني

{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

خلاصه تجزيه و تحليل عوامل داخلي(IFAS) در حوزه عمراني

نقاط قوت در حوزه عمراني: سرانه فضاي سبز با وزن 146/0، رتبه 04/3 ، سرانه فضاي كل با وزن 145/0، رتبه 66/2 ، ميزان فضاي ميدان‌هاي بازي و ورزشي دانشگاه با وزن 145/0، رتبه 86/2 ، فضاي سرانه ساختمان‌هاي آموزش و پژوهش دانشگاه با وزن 094/0، رتبه 96/2 ، ميزان فضاي آموزشي آزمايشگاه‌هاي دانشگاه با وزن 084/0، رتبه 18/3 ، ميزان فضاي آموزش دانشگاه در دوره كارشناسي با وزن 073/0، رتبه 40/2 ، سرانه فضاي آموزشی با وزن 043/0 و رتبه 42/2 مي‌باشند .

نقاط ضعف در حوزه عمراني: سطح سرانه زمين دانشگاه با وزن 072/0، رتبه 64/2 ، ميزان فضاي آموزشي كتابخانه‌هاي دانشگاه با وزن 090/0 و رتبه 76/2 ، سرانه فضاي اختصاصي اعضاي هيأت علمي با وزن 041/0 و رتبه 58/2 ، تمركز تصميم‌گيري در سازمان مركزي و زمان‌بر بودن تصويب طرح‌هاي عمراني واحد با وزن 033/0 و رتبه 48/2 ، سرانه فضاي فرهنگی با وزن 033/0 و رتبه 42/2 محسوب مي‌شوند. با توجه به جمع امتياز‌ها (777/2)، به طور كلي مي‌توان گفت واكنش دانشگاه نسبت به نقاط قوت و ضعف در حوزه عمراني اندكي كمتر از متوسط بوده است.
جدول 2. خلاصه تجزيه و تحليل عوامل داخلي(IFAS) در حوزه عمراني
{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

متغییر های کمی جهت شناسایی وضع موجود حوزه عمرانی دانشگاه

نمودار شماره 1 : سرانه فضاي آموزشي

{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

نمودار شماره 2 : سرانه فضاي رفاهي

{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

نمودار شماره 3 : سرانه فضاي اداري

{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

نمودار شماره 4 : سرانه فضاي پژوهشي

{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

نمودار شماره 5 : سرانه فضاي ورزش

{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

نمودار شماره 6: سرانه فضاي سبز دانشگاه

{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

بخش عمرانی

جدول 3: فرم تعيين اهداف در بخش عمرانی

{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

در حوزه عمرانیSWOT جدول 4: تجزیه و تحلیل

{ در پایان مقاله ، جداول و منابع را دریافت نمایید}

نتیجه گیری و ارائه پیشنهادها:

کشورهای پیشرفته و متمدن به منظور تامین امنیت علمی خود، همواره از دانشگاه ها حمایت می نمایند. دانشگاه های معتبر جهانی، استانداردهای کیفی لازم را به منظور توسعه ی هر کشوری در اختیار آن قرار می دهند. لازم است مجموعه تدابیر زیر جهت توسعه هر چه بهتر بخش عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد اتخاذ گردد:
1- بالا بردن سرانه فضای آموزشی، برای فعالیت های آموزشی در دانشگاه.
2- بالا بردن سرانه فضای رفاهی برای فعالیت های یادگیری در دانشگاه.
3- توجه به فضای پژوهشی لازم جهت فعالیت های مناسب در این زمینه.
4- ایجاد فضای مناسب اداری به منظور تاثیر گذاری بهتر بر ارائه وظایف.
5- توجه مستمر و کیفی به ایجاد فضای ورزشی جهت تاثیر بهتر بر فعالیت های آموزشی.
6- فراهم کردن فضای سبز لازم در دانشگاه برای اتخاذ فعالیت های مناسب روانی.
7- ایجاد فضای مناسب پژوهشی به ویژه کتاب خوانی برای افراد ذینفع.
8- توجه به ایجاد فضای مناسب کارگاهی و آزمایشگاهی جهت بهبود کیفی آموزش.

دریافت جداول - نمودارها:
دریافت


اطلاعات
براي ارسال نظر، بايد در سايت عضو شويد.

منوي اصلي

موضوعات

آرشيو

پيوندها

هر گونه کپی برداری از این سایت با ذکر منبع مجاز می باشد.
برای مشاهده بهتر سایت لطفا از مرورگر فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر 8 استفاده نمایید
دانلود نرم افزار فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر 8