استفاده از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات در جهت توسعه علمی در شهرستان لامرد
دکتر سید احمد هاشمی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد
hashemy.ahmad@yahoo.com
چکیده:
با توجه به رشد سریع فراگیران در زمینه های مختلف، آن ها نیاز به توانایی در تحقیق و کاوشگری دارند.لذا باید کتاب های درسی از طریق ایجاد فرصت ها و فعالیت های یادگیری، مهارت های ذهنی عقلانی سطوح بالا را در افراد تقویت کنند.
البته نه تنهاکتاب درسی، بلکه این رسالت برعهده معلم کارآمد هم می باشد که با انتخاب و آشنایی با معایب و محاسن مواد وسایل آموزشی و نحوه استفاده از آنها نقشی کمتر از کتاب درسی نداشته باشند.
لازم است معلمین در هر مقطعی مزایا، معایب و محدودیت های هریک از رسانه های آموزشی با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم روز بدانند. باید رسانه¬ای استفاده شود که مستقیما به پیامی که باید رد و بدل شود مربوط باشد.
معلمان و فراگیران باید بتوانند به نحو مؤثر و اصولی از فناوری آموزشی استفاده کنند. ابتدایی ترین نیاز برای محقق ساختن اثر بخشی فناوری اطلاعات در مدارس، وجود تجهیزات سخت افزار مناسب است اما به هر حال وجود تجهیزات و زیربناها به تنهایی این نیاز را بر طرف نمی کند.
عده ای از متخصصان تعلیم و تربیت بر این عقیده اند که وسایل آموزشی حامل هایی هستند برای ایجاد ارتباط صحیح و مؤثر و پایدار با فراگیر، با این تعبیر وسایل آموزشی جزء لازم و حتمی آموزش هستند.
در مرحله ای از آموزش، یک شخص به عنوان معلم یا مربی باید تدریس کند. فرد یا افرادی باید در نقش فراگیر مورد آموزش قرار گیرند و موضوعی هم به عنوان پیام آموزشی باید در میان باشد تا عمل تدریس تحقق یابد.
درصورت نبود این سه عامل تدریس صورت نمی گیرد.اما عامل دیگری نیز به عنوان راه یا وسیله باید در اختیار باشد تا برقراری ارتباط این دو عامل اول و دوم و نتیجه فهم عامل سوم را ممکن سازد.
از آنجا که استفاده از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطاتic+) ( زمینه کیفی ساختن خدمات آموزشی را فراهم می نماید.
این مقاله در پی آن است که با ارائه مستندات علمی در زمینه استفاده از این مساله کمک نماید.
واژگان کلیدی: تکنولوژی، اطلاعات، ارتباطات، توسعه علمی، فراگیر.