Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home3/drhashemi/public_html/engine/classes/mysqli.class.php on line 151  مطالب براي دي 1388 سال » وب سایت دکتر سید احمد هاشمی در شیوه های نوین آموزش
هدیه معنوی این مجموعه را به روح پاک مادر و پدر بزرگوارم تقدیم می کنم و از همه خوانندگان محترم برای ایشان التماس دعا دارم
موضوع: مقالات چاپ شده در مجلات داخلی ISC    نويسنده: admin    تاريخ: 14 دي 1388    بازديدها: 12889
عنوان

بررسي ميزان استفاده تفکر انتقادي در کتابهاي درسي علوم اجتماعي مقطع متوسطه از ديدگاه دبيران استان فارس


دکتر سید احمد هاشمی


چکيده
هدف اصلي از اين پژوهش، بررسي ميزان استفاده تفکر انتقادي در کتابهاي درسي علوم اجتماعي از ديدگاه دبيران استان فارس بمنظور ارائه الگوئي پيشنهادي براي تنظيم و تدوين اين کتابها مي باشد. براي رسيدن به اين هدف به بررسي ميزان استفاده مهارتهاي استدلال کردن، سوال کردن، ارزيابي شواهد و اظهارات، جمعي بودن، تفسير کردن، قضاوت صحيح درباره مسائل، تحليل و ارزيابي، صراحت و منطقي بودن در کتابهاي درسي علوم اجتماعي پرداخته مي شود.
روش تحقيق مورد استفاده از لحاظ هدف، کاربردي و از لحاظ نحوه جمع اطلاعات، زمينه اي مي باشد. جامعه آماري اين پژوهش، کليه دبيران علوم اجتماعي مقطع متوسطه استان فارس است که تعداد آنها 568 نفر مي باشد. نمونه اين مطالعه با استفاده از روش نمونه گيري تصادفي خوشه اي انتخاب شد که تعداد 153 نفر در اين پژوهش شرکت نمودند. اطلاعات اين تحقيق از طريق پرسشنامه 44 سواليِ محقق ساخته بر مبناي مقياس ليکرت جمع آماري شد و با استفاده از روشهاي آماريِ توصيفي و استنباطي مورد تحليل قرار گرفت. از آمار توصيفي در محاسبه ي فراواني، درصد، انحراف معيار و ضريب تغييرات و از آمار استنباطي در انجام آزمونهاي ناپارامتري کراسکال واليس و خي دو جهت بررسي ميزان معني داري تفاوت بين ديدگاههاي دبيران مطالعات اجتماعي، جامعه شناسي(1) و جامعه شناسي(2) استفاده گرديد. بر اساس نتايج بدست آمده از تحقيق، دبيران مطالعات اجتماعي، به ترتيب مهارتهاي ارزيابي شواهد و اظهارات و تحليل و ارزيابي را در سطح نامطلوب و ساير مهارتها را در سطح نسبتاً مطلوب ارزيابي نمودند، دبيران جامعه شناسي(1)، به ترتيب مهارتهاي صراحت، ارزيابي شواهد و اظهارات، تحليل و ارزيابي و تفسير کردن را در سطح نامطلوب و ساير مهارتها را در سطح نسبتاً مطلوب ارزيابي کردند. دبيران جامعه شناسي(2)، مهارت صراحت را در سطح نامطلوب و مهارت منطقي بودن را در سطح مطلوب و ساير مهارتها را در سطح نسبتاً مطلوب ارزيابي نمودند.
بدين ترتيب مي توان کتابهاي درسي علوم اجتماعي را بر اساس ميزان بکارگيري مهارتهاي تفکر انتقادي به ترتيب از مطلوب تا نامطلوب بصورت جامعه شناسي(2)، مطالعات اجتماعي و جامعه شناسي(1) ارزيابي کرد.
واژگان پايه: تفکر انتقادي، کتابهاي درسي، علوم اجتماعي، مهارت، فرآيند


موضوع: مقالات چاپ شده در مجلات داخلی ISC    نويسنده: administrator    تاريخ: 14 دي 1388    بازديدها: 10278
بررسي ميزان استفاده از مفاهيم تربيت شهروندي در محتواي کتاب هاي تعليمات اجتماعي دوره ي راهنمايي از ديدگاه دبيران

دکتر سيد احمد هاشمي – ابوذر همتي


چکيده
هدف از تحقيق حاضر بررسي ميزان استفاده از مفاهيم تربيت شهروندي در محتواي کتابهاي درسي تعليمات اجتماعي در دوره راهنمايي از ديدگاه دبيران اين دروس در شهرستان هاي لامرد و مهر در سال تحصيلي 88-78 بوده است. اين تحقيق با جامعه آماري 60نفر از دبيران زن و مرد درس اجتماعي داراي مدارک تحصيلي فوق ديپلم تا ليسانس با استفاده از چهار چوب نظري، نظريات مربوط به شهروندي مطابق با قانون اساسي جمهوري اسلامي و از طريق پرسشنامه 30 سئوالي محقق ساخته در قالب طيف ليکرت انجام پذيرفت که روايي و اعتبار اين پرسشنامه توسط اساتيد مرتبط و همچنين با استفاده از آلفاي (91/. ) به دست آمد. نتايج حاصل از تحقيق از طريق آمار توصيفي و استنباطي نشان داد که ميزان استفاده از مفاهيم تربيت شهروندي بر اساس ديدگاه دبيران در محتواي کتابها ي اين دوره متفاوت و اين تفاوت در پايه سوم نسبت به ساير پايه ها بيشتر و حد اقل در سطح 95/. معنا دار بوده است. ازنظر ميزان استفاده از مفاهيم تربيت شهروندي، وضعيت کتابهاي پايه اول و دوم در سطح زير متوسط و لي وضعيت کتاب پايه سوم در سطح متوسط ارزيابي مي گردد. از نظر مولفه ي حقوق اجتماعي کتابهاي هر سه پايه در سطح کمتر از متوسط و تفاوت معنا داري در بين آنها مشاهده نشد و از نظر مولفه وظايف اجتماعي، کتاب پايه دوم نسبت به ساير پايه ها بيشتر بوده است. از نظر مولفه عدالت و برابري، وضعيت کتابهاي پايه اول و سوم در سطح متوسط، ولي وضعيت کتاب پايه دوم در سطح زيرمتوسط ارزيابي مي گردد. از نظر مولفه مشارکت سياسي و اجتماعي، وضعيت کتاب هاي پايه اول در سطح زير متوسط و کتاب هاي پايه دوم و سوم در سطح متوسط ارزيابي مي گردد. از نظر مولفه سواد سياسي،وضعيت کتاب هاي پايه اول و دوم در سطح زير متوسط، و کتاب پايه سوم در سطح متوسط ارزيابي مي گردد. به طور کلي بر اساس ديدگاه دبيران کتاب هاي اجتماعي دوره راهنمايي ازنظر ميزان آموزش مفاهيم تربيت شهروندي در قالب مولفه هاي شهروندي شامل حقوق، تکاليف، عدالت و برابري، مشارکت اجتماعي و سياسي و سواد سياسي در سطح متوسط و کمتر از حد انتظار بوده است.
کليد واژه ها : تربيت شهروندي، آموزش و پرورش، کتاب هاي درسي، تعليمات اجتماعي


موضوع: سایت های معتبر تربیتی    نويسنده: admin    تاريخ: 10 دي 1388    بازديدها: 8421
مرجع سایتهای اینترنتی روانشناسی






http://www.iacap.info\
این سایت به انجمن روانشناسی کودک و نوجوان ایران تعلق دارد .طرحهای پژوهشی،آزمایشگاه نور و ویسیکولوژی،اخبار انجمن ،معرفی سایتهای مرتبط،پرسش و پاسخ،تحصیل ،انتشارات،فعالیتهای آموزشی ،انجمن و خبرنامهالکترونیکی سایت را میتوان از مندرجات سایت نام برد.

http://danesh.bihat.com\humanscienee\sychology.htm
در این سایت میتوان با رائه لیستی از سسایتهای مرتبط با روانشناسی متعلق به مراکز جهانی و معروفپرداخته می شود .علاقه مندان و محققان می توانند با مراجعه به این سایت نبه مراجع اطلاعاتی و آموزشی بسیار مناسبی متصل شوند .

http://donyayekodakani.blogfa.com
این وبلاگ با نام مروانشناسی کودکان استثنایی با ارائه مطالبی پیرامون روانشناسی کودکام و مخصوصا کودکان استثنایی میپردازد.مقالات م ومطالب زیادی در سایت ذکر شده اند که میتوان با مراجعه به سایت انها را مطالعه نمود.

http://www.samiraeslami.blogfa.com
در این وبلاگ به ارائه مطالبی درباره روانشناسی کودکان پرداخته میشود .پرخاشگری کودکان ،رفتارهای والدین با کودک جهت تربیت او و بسیاری مقالات و مطالب دیگر در این زمینه را میتوان در وبلاگ مشاهده کرد.

http://modernpsy.com
این سایت به مرکز مشاوره و ترک اعتیاد آتیه اختصاص دارد.اطلاعاتی درباره موسسه،معرفی پیوندها،امکانات عضویت در سایت ،منابع خودیار،مقالات عمومی،امکانات جستجوی مطالب در سایت،معرفی ماهنامه بهداشت روان و جامعه،آزمونهای روانشناسی و بسیاری مقالات و مطالب مرتبط دیگر را میتوان در این سایت مشاهده نمود.



موضوع: سایت های معتبر تربیتی    نويسنده: admin    تاريخ: 10 دي 1388    بازديدها: 6470
مرجع سایتهای اینترنت

آموزش و پرورش


هفته ومعرفی کتابهای راهنما برای روش های تدریس ونحوه آموزش دروس را ازعناوین مندرج درسایت نام برد.


http://www.dsea.org/

سایت dsea به ارائه آموزش های عمومی به دانش آموزان می پردازد.دراین سایت امکان جستجو قرارداده شده است ،معلمان ،اعضای سایت ،روش های تدریس ،دانش آموزان ،مدارس ،خبرها ،رویدادها ،معرفی مراکز آموزشی ،Link به سایت های مرتبط ومطالب آموزشی دیگر می توان ازعناوین مندرج دراین سایت نام برد.

http://www.educationplanet.com

سیاره آموزش نام این سایت می باشد.دراین سایت امکان جستجو وعضویت قرارداده شده است.موسسان سایت آنرا بهترین مرجع اینترنتی برای دانش آموزان ومعلمان خوانده اند. آموزش درزمینه های هنر، موسیقی ،آموزش کودکان با سنین k-12 آموزش برای معلمان ،روش تدریس زبان ،آموزش جغرافیا، نقشه ها ،پرچم کشوها ،آموزش ریاضیات ،جبر،روش استفاده از ابزارهای تحقیقاتی، کتابخانه های الکتریکی ،آموزش علوم پابه ،نجوم ،علوم زیستی ،محیط زیست ،علوم پایه ،تاریخ ، اقتصاد،اخبار ، روش های تدریس، آموزش روش تحقیق وبسیاری مطالب دیگر، از عناوین مندرج دراین سایت می باشند.

http://www.beta-theta.com/

سایت بتا-تتا ارائه کننده مطالب آموزشی را می توان در اینجا مشاهده کرد. آموزش برای کودکان ،آموزش به والدین ،کتابهای معرفی شده برای کودکان ووالدین ،آموزش زیست شناسی ،آموزش فیزیک ،آموزش شیمی ،آموزش ریاضیات ،آموزش تاریخ ، Link به سایت های مرتبط ،مطالب کمک آموزشی برای دانش آموزان ، امکان جستجو برای یافتن مطالب مورد نظر کاربر ،آموزش نجوم وعلوم فضایی، آخرین اخبار علمی ،محیط زیست ،آموزش بهداشت وسلامتی ومطالب آموزشی وخبری دیگری برای کودکان را می توان ازعناوین معرفی شده دراین سایت نام برد.


موضوع: مقالات چاپ شده در مجلات داخلی ISC    نويسنده: admin    تاريخ: 1 دي 1388    بازديدها: 9704
توسعه علمي در دانشگاهها با تدوين كتابهاي درسي بر مبناي اصول و معيارهاي مناسب
زهرا زين الديني ميمند
دکتر عزت الله نادري
دکتر علي شريعتمداري
دکتر مريم سيف نراقي
دکتر سيد احمد هاشمي


چكيده
چارچوب كتاب درسي دانشگاهي بر پايه چه اصول و معيارهايي بايد شكل گيرد كه نوعي راهنماي عمل و نقطه شروع كاوش و تحقيق محسوب گردد ؛ نه اينكه دانشجوي واجد ذهني فعال را تنها به تسليم شدن محض و بي چون و چرا در مقابل مباحث انتزاعي وا دارد و يا اينكه انتهاي مسير تحقيق و كاوش براي او باشد . در شرايط كنوني با توجه به تحولات دانش بشري و تغيير و تعديل بسياري از مباحث ، خصوصا در قلمرو علوم انساني ، شيوه تدوين كتاب درسي دانشگاهي نيز نياز به تجديد نظر و تيز بيني به گونه ايي ديگر دارد . منابع انتخاب محتواي درسي ، معيارها و اصول انتخاب محتوا ، اصول سازماندهي محتوا ، شيوه سازماندهي و تدوين محتوا و مباحث علمي و همچنين تدوين متني فعال از حيث نوع اثري كه بر مخاطب مي گذارد از مسائل مهم و كليدي در تدوين كتب درسي دانشگاهي محسوب مي گردد .در اين مقاله سعي شده است به هر يک از موارد مذکور پرداخته شود . آيا تا كنون در زمينه تدوين كتاب درسي دانشگاهي به تنلسب شرايط موجود و متحول كنوني موفق بوده ايم ؟ طراحي کتاب درسي دانشگاهي به عنوان راهنماي عمل نيازمند کادر تخصصي مي باشد و انفرادي بودن چنين فعاليتي عواقبي چون بسياري از مسائل کنوني ما دارد و در مواردي عدم تناسب محتواي کنوني با معيارها را به دنبال داشته است . وجود کتاب درسي در محيط دانشگاهي ضروري است منتها بايد نقش اين منبع تغيير يابد و اين امر با رعايت معيارها و اصول علمي انتخاب و سازماندهي محتوا تا حدودي امکان پذير است .
واژگان کليدي : کتاب درسي , معيارهاي تدوين , اصول سازماندهي محتوا , راهنماي عمل .


صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد


منوي اصلي

موضوعات

آرشيو

پيوندها

هر گونه کپی برداری از این سایت با ذکر منبع مجاز می باشد.
برای مشاهده بهتر سایت لطفا از مرورگر فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر 8 استفاده نمایید
دانلود نرم افزار فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر 8