Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home3/drhashemi/public_html/engine/classes/mysqli.class.php on line 151  مطالب براي دي 1389 سال » وب سایت دکتر سید احمد هاشمی در شیوه های نوین آموزش
هدیه معنوی این مجموعه را به روح پاک مادر و پدر بزرگوارم تقدیم می کنم و از همه خوانندگان محترم برای ایشان التماس دعا دارم
موضوع: مقالات چاپ شده در مجلات خارجي غیر ISI    نويسنده: administrator    تاريخ: 13 دي 1389    بازديدها: 2282
International Journal of Instruction January 2010 ● Vol.3, No.1
ISSN: 1694-609X ● www.e-iji.net
SCIENCE PRODUCTION IN IRANIAN EDUCATIONAL
SYSTEM BY THE USE OF CRITICAL THINKING
Seyed Ahmad Hashemi*
Ph.D, Student, Science &Research Branch, Islamic Azad University (IAU),
Tehran, Iran
hmd_hashemi@yahoo.com
Ezatolah Naderi, Ali Shariatmadari, Maryam Seif Naraghi
Prof., Science & Research Branch, Islamic Azad University (IAU), Tehran, Iran
Monireh Mehrabi
Bushehr Branch, Islamic Azad University (IAU), Bushehr, Iran
Growth and advancement in educational systems are the most important
characteristics of the present societies. This phenomenon, especially in recent
decades, has become an important and sensitive issue in developing countries.
The role of educational systems in the process of growth and persistent
advancement of countries is accepted by everybody and education is regarded as
a main base of advancement and progress. The outcome of this growth is
changing the educational systems into learners' organizations. The most
observable and effective character in educational system is the thinking element.
Thinking and acquiring new information and the method of thinking and learning
are the most important characteristics of human being and from other perspective,
in new approaches; the great attention has been paid to teaching and learning as
well. For acquiring this goal, paying attention to critical thinking is one of the
fundamental phenomena and dimensions. In this article first surveyed the critical
thinking from the view point of many experts and then with the emphasis on the
benefits of critical thinking, presented a framework for its implementation in Iran
educational system.
Key Words: science production, education, critical thinking, learning, teaching
* Corresponding Author. Tel: +98-782-522-5057, Fax: +98-782-522-1232.
62 Science Production in Iranian Educational System …
International Journal of Instruction, January 2010 ● Vol.3, No.1


موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي    نويسنده: administrator    تاريخ: 13 دي 1389    بازديدها: 8639
نقش آموزش و پرورش در توسعه پایدار منطقه

دکتر سید احمد هاشمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد

hashemy.ahmad@yahoo.com

رضا کریمی مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد


چكيده
سـازمان آمــوزش و پـرورش بحق از بزرگترين و پيچيده ترين نظامهاي اجتماعي محسوب مي گردد.سازماني كه از دير باز نقشي سازنده و اساسي در بقاء و تداوم فرهنگ و تمدن بشري داشته و امروزه نيز سنگ زير بناي توسعه فرهنگي سياسي ، اجتماعي و اقتصادي هر جامعه است . مطالعه در زمينه ي عوامل مؤثر در تغيير و تحول جامعه ها و پيشرفت و ترقي آنها حكايت از آن دارد كه دوران شكوفايي آنها با رشد وپويايي سازمانهاي آموزش و پرورش مقارن بوده است و از بيشترين نيرو هاي كيفي و كمي كار آمد و توانمند برخوردار بوده اند . به نظر می رسد اُم‌المسائل نظام آموزشی و بلکه کل جامعه ایران، که باعث انبوه چالش‌ها و این همه واپس‌ماندگی نه همان در سطح آموزش و پرورش،‌ که در سطح ملی و جهانی شده است،‌ تنها یک علت دارد و آن هم عدم التفات و اعتنا به شأن و منزلت واقعی علم و معرفت ـ و به تبع آن معلم و پژوهشگر و استاد بمثابه طراحان و مهندسان بعد ذهنی و نرم‌افزاری جامعه و به عبارتی مولدان،‌ حاملان و مروجان این اکسیر اعظم خوشبختی و توسعه ‌ می‌باشد. برای رشد و شکوفایی ما به یک آموزش و پرورش کار آمد و پویا نیاز داریم که باید در ساختارها و روشها تحولات اساسی اتفاق بیافتد. در صورتی که آموزش و پرورش ما نتواتنسته نیازهای جامعه و منطقه را بر آورده سازد. به نظر می رسددر شهرستان لامردآموزش و پرورش دچار روزمره‌گی شده است و از منابع اختصاص يافته به آموزش و پرورش استفاده بهينه نمی گردد. مديران و برنامه ريزان آموزش و پرورش شهرستان به نقش مهم و حياتي معلم در فرايند فرهنگ سازي و توليد علم و فن آور توجه ای ندارند فضاي مناسب برای رو آوری به خلاقیت و نو آوری،در آموزش و پرورش شهرستان لامرد بسیار اندک است و بیشتر تلاش برای حفظ وضع موجود آموزشي و استمرار محافظه كاري است. این مقاله در نظر دارد با بررسی موثر در توسعه کیفی آموزش و پرورش به ارائه پیشنهادهایی جهت بهبود کیفی در نظام آموزشی شهرستان لامرد بپردازد.

مقدمه
هر جامعه اي براي متحقق ساختن اهداف خود به سازمانهاي گوناگون نياز دارد . اهميت سازمانها به اندازه اي است كه اجتماع ر ا اجتماع سازماني ناميده اند زيرا بدون آنها انجام دادن امور اگر غير ممكن نشود دست كم بسيار دشوار و همراه با تأخير زماني صورت خواهد گرفت . در اين ميان سازمان هاي آموزشي به علت گستردگي ، منحصر به فرد بودن و اهميت آن در توسعه و رشد همه جانبه فرهنگي ،اقتصادي ،اجتماعي و سياسي جامعه از اهميت فوق العاده اي برخوردارند (علاقه بند 1372)
سـازمان آمــوزش و پـرورش بحق از بزرگترين و پيچيده ترين نظامهاي محسوب مي گردد.سازماني كه از دير باز نقشي سازنده و اساسي در بقاء و تداوم فرهنگ و تمدن بشري داشته و امروزه نيز سنگ زير بناي توسعه فرهنگي سياسي ، اجتماعي و اقتصادي هر جامعه است . مطالعه در زمينه ي عوامل مؤثر در تغيير و تحول جامعه ها و پيشرفت و ترقي آنها حكايت از آن دارد كه دوران شكوفايي آنها با رشد وپويايي سازمانهاي آموزش و پرورش مقارن بوده است و از بيشترين نيرو هاي كيفي و كمي كار آمد و توانمند برخوردار بوده اند . بنابر اين پذيرفتني است كه در جوامع امروز آموزش و پرورش نقش و مسئوليت خطيري بر عهده دارد . شواهد بسياري دال بر آن است كه اين مسئوليت رفته رفته دشوار تر و با اهميت تر مي شود . رشد فزاينده كمي وكيفي ساختار نظام آموزشي كشور ،محتواي دروس ، پيچيدگي مسائل سازماني مدارس ، رشد حرفه اي معلمان و انتظارات ديگر نهادها و سازمانها و اولياء از نظر آموزشي ، لزوم توجه به بهبود مديريت و رهبري آموزشي اثر بخش را الزامي ساخته است . مديران آموزشي نقش حياتي و حساس در پيشبرد اهداف تعليم و تربيت دارند . آنان رهبران سازماني گسترده و عظيم و پر اهميت آموزش و پرورش هستند و لذا تربيت و تأمين اين قبيل مديران بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است . تصور اين امر كه هر كس مي تواند يك مدرسه يا مؤسسه آموزشي واداري را اداره كند بدون آنكه مجهز به سلاح هنر علم و تجربه مديريت باشد نوعي ساده انديشي است . به غلو نخواهد بود اگر بگوييم كه با داشتن مديراني شايسته ،خلاق ،دلسوز ، مدبر وبا تجربه مي توان چهره ي سازمان هاي آموزشي را متحول ساخت و فضاي مدارس را به فضاي گرم ، صميمي ، روح افزا ، پرتلاش ،هماهنگ و لذت بخش تبديل نمود . (میرکمالی 1373)
از ديدگاه آلوين تافلر جهان امروز به دنبال انقلابهاي كشاورزي و صنعتي موج سومي را كه سرآغاز شگفت انگيز تازه اي است آغاز كرده و به دوره ي الكترونيك و پارا الكترونيك پا نهاده است . بشردر اين عصر با جهشي كوانتومي وبا عميق ترين خيزش اجتماعي با خلاقانه ترين نو سازي مواجه گرديده است . در اين عصر نقش ماهواره ها و رسانه هاي گروهي و ارتباطات جهاني به نحو شگفت آوري متحول گشته و انتقال معارف بشري و عرضه اطلاعات را به درون كشورها ، شهرها، روستاها، مدرسه ها و خانه ها به خوبي ميسر ساخته است . در چنين عصري بايد براي اداره ي سازمان هاي گوناگون اجتماعي ، فرهنگي ،اقتصادي و آموزشي به نوآوري ،نوجويي ونوخواهي وبهره گيري از دستاوردهاي اخلاقي ،علمي و فني بشري همت گماشت وراه را در اين سـازمانها بـراي نـوآوري و ارائه طـرحهاي مناسب هموار كرد و مديراني مبتكر وخلاق را براي رده هاي متفاوت مديريت برگزيد . مديران توانمندي كه قادرباشند با اتخاذ تدابير و شيوه هاي بايسته بويژه در دستگاه آموزش وپرورش زمينه را براي تجلي و بروز استعدادها و خلاقيتهاي متعلمان و معلمان مساعد سازد . (صافي 1377).


موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي    نويسنده: administrator    تاريخ: 13 دي 1389    بازديدها: 2447
نگاهی به حوزه پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد در مسیر توسعه

دکتر سید احمد هاشمی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد

hashemy.ahmad@yahoo.com

مختار رنجبر- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد


چکیده:

دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از نهادهای موثر و قوی در کشور با نگرش جدید به برنامه های گذشته بایستی زمینه بهره وری خود را بیش از پیش بوجود آورد. شرایط جدید امروزی که در محیط داخلی و خارجی دانشگاه بوجود آمده ضرورت تدوین یک برنامه استراتژیک را به منظور مقابله با شرایط جدید ایجاب می کند. در اين راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد در نظر دارد ضمن شناسایی و برطرف ساختن نقاط ضعف و مقابله با تهديدهاي خود و با بهره‌‌گيري از ظرفيتها و مزيتهاي بالقوه و بالفعل موجود، به بهره‌‌برداري هر چه بيشتر از فرصتهاي محيطي در افق برنامه توسعه پرداخته و اهداف خويش را در راستاي تحقق رسالت يا فلسفه وجوديش جهت‌‌دهي ‌‌نماید. این مقاله برای رسیدن به اهداف فوق با محور قرار دادن بخش پژوهش طراحی شده و امید است نتایج آن بتواند کار ساز باشد.

واژگان کلیدی: شاخص، حوزه پژوهش، دانشگاه، توسعه، استاندارد

مقدمه:

مدیریت استراتژیک تمرکز تازه سازمان بر دورنمای اجتناب ناپذیرآینده است. مدیریت استراتژیک یک فرایند مرتب، خطی و مرحله ای نیست. روندی است بی نظم و تکراری که به سخت کوشی و ایثار اکثر کارکنان یک سازمان نیاز دارد تا بتوانند آن را به سوی آینده به حرکت درآورند. در مدیریت استراتژیک، اولین قدم یافتن انگیزه برای آغاز کردن است و مقدمه آن نیز برنامه ریزی. مدیریت استراتژیک، فرآیندی مستمر است واز تدوین یک برنامه استراتژیک شامل برنامه مقدماتی و مراحل برنامه ریزی استراتژیک، فراتر می رود و استقرار، اجرای برنامه و سنجش و ارزیابی نتایج را نیز در بر دارد.
از لحاظ مفهومي مديريت استراتژيك با تحول در تئوري‌هاي مديريت همگامي دارد. مكاتب كلاسيك رفتاري و كمي مديريت بر جنبه‌هايي از سازمان و عملكرد آن تأكيد مي‌كردند كه توسط مديريت قابل كنترل بود. مسايلي از قبيل برنامه‌ريزي توليد، رفتار زيردستان، بهبود محيط كار، نقش گروههاي غيررسمي در بازدهي كار، مدل‌هاي كمي تصميم‌گيري و غيره. ليكن هرگز فضاي سياسي جامعه ، احساس افراد و نهادهاي خارج از سازمان، مسأله اصلي آنها نبود. چرا كه محيط از ثباتي نسبي برخوردار بود و چنين نيازي هم احساس نمي شد. به تدريج با رشد مستمر اقتصادي، اوضاع قابل اطمينان محيطي از ميان رفت و تغييرات و حوادث شتابنده اي در جهان اتفاق افتاد. لذا تغييرات و دگرگوني هاي سريع و پيچيده‌ جامعه و تأثير آن بر رشد و توسعه‌ شركت‌ها موجب شد كه مديران توجه خود را به محيط سازمان معطوف گردانند و مفاهيمي مانند سيستم، اقتصاد، برنامه‌ريزي بلند مدت، استراتژي و فرايند مديريت استراتژيك مورد توجه صاحب‌نظران مديريت قرار گيرد.
هدف کلی: بررسی وضعیت حوزه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد در مسیر توسعه


موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي    نويسنده: administrator    تاريخ: 13 دي 1389    بازديدها: 8388
نقش رسانه های جمعی با تاکید بر تلویزیون بر توسعه فرهنگی دانش آموزان متوسطه شهر لامرد

دکتر سید احمد هاشمی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد

hashemy.ahmad@yahoo.com

سلمان علی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم


چكيده:

هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر رسانه های جمعی با تاکید بر تلویزیون در رفتار الگویی دانش آموزان متوسطه در شهر لامرد است . اهداف ویژه تحقیق عبارت است از : بررسی تاثیر برنامه های تلویزیونی بر ارزشهای اخلاقی ، بلوغ فکری ، جامعه پذیری و تفهیم مطالب درسی دانش آموزان . بدین منظور از میان کلیه دانش آموزان متوسطه دختر و پسر شهرستان لامرد (2198 = N )تعداد 327 نفر که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند . ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته سی و یک سئوالی می باشد . یافته های این پژوهش با استفاده از روشهای آماری توصیفی و استنباطی و... مورد تحلیل قرار گرفتند و نتایج نشان می دهد که تماشای تلویزیون بر ارزشهای اخلاقی ، بلوغ فکری ، جامعه پذیری و تفهیم مطالب درسی دانش آموزان متوسطه شهر لامرد تاثیر دارد . این مقاله در پی آن است که به بررسی تاثیرات رسانه های جمعی بویژه تلویزیون بر رفتار الگویی دانش آموزان بپردازد.
واژگان کلیدی: رسانه های جمعی ، رفتار الگویی ، دانش آموزان متوسطه

مقدمه
پس از عصر روشنگری جهان شاهد اختراعات و اکتشافات متعددی بوده است که هر یک به نوعی در دگرگونی زندگی انسان ، نقش ویژه ای داشته اند . وسعت این نقش به میزان کاربرد ، عمومیت و تاثیر وسایل اختراع شده در ساخت اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جوامع دارد . تلویزیون از جمله وسایلی است که موجب دگرگونی در روابط انسان ، فرهنگ و طرز تفکر انسانی گردیده است . ( عباس زادگان 1357 ، ص 6)
کالاهای فرهنگی مهمترین راه گسترش و نفوذ فرهنگ ها و ویژگی یک جامعه به جامعه دیگر محسوب می آیند . پیش از این رادیو و تلویزیون و تاحدودی کتاب و نشریات ، ابزارهای انتقال فرهنگ محسوب می شدند ، اما در دهه پایانی قرن بیستم پیشرفت تکنولوژی و ورود ابزار فرهنگی مدرن مانند ویدئو ، ماهواره ، رایانه و امکانات جانبی ( پست الکترونیکی و اینترنت ) دروازه جدی بر روی مسایل انتقال فرهنگ در بین ایرانیان گشود . ( ساروخانی ، 1364، ص 6 )
پس از جنگ جهانی دوم کشورهای غربی تلاشهایی را در زمینه تکمیل و پیشرفت تلویزیون انجام دادند و در این زمینه به موفقیت هایی چشمگیری دست یافتند . امروزه در بسیاری از کشورهای صنعتی تعداد گیرنده های تلویزیونی بیشتر از افراد جامعه است که این مساله نشان دهنده توجه زیاد مردم به این وسیله ارتباطی می باشد . در مقایسه با کشورهای صنعتی ، در کشورهای در حال رشد واپس ماندگی زیادی در زمینه تلویزیون به چشم می خورد . در حالی که در سال 1977 برای 1000 نفر در کشورهای صنعتی 322 تلویزیون وجود داشت این رقم در کشورهای در حال رشد به 24 عدد می رسید . ( ارجمند ،مترجم، 1369 ، ص 141)
در ایران اولین فرستنده تلویزیونی در سال 1338 به وسیله بخش خصوصی راه اندازی شد . در سال 1345 سازمان رادیو و تلویزیون در ایران تاسیس شد و این سازمان در سالهای بعد به سرعت شروع به گسترش کرد به طوری که هر سال نسبت به سا ل قبل افزایش بیشتری پیدا کرد و گسترش آن در سال 1350 بسیار چشمگیر بوده است . ( جمالی ، 1363 ، ص 3 )
تلویزیون مانند سایر وسایل ارتباط جمعی ، دارای نقش ها و وظایفی است ، اما تلویزیون به دلیل امتیاز ویژه تصویرش دارای برتری هایی نیز نسبت به سایر وسایل ارتباط جمعی می باشد . تلویزیون با برخورداری از تصویر می تواند آموزش های رسمی و غیر رسمی را در زمینه علمی ، فنی ، کشاورزی و عمومی به دانش آموزان و دانشجویان ارائه کند . همچنین می تواند آموزش هایی را به توده مردم به ویژه کارگران ، کشاورزان و طبقاتی که موفق به اخذ آموزش از کانال های آموزشی نیستند ارائه کند . ( عباس زادگان ،1357، ص 14 )
تلویزیون به عنوان یکی از مهمترین رسانه های گروهی بیشترین تاثیر را بر رفتار کودکان و نوجوانان که اکثر اوقات فراغت خود را در برابر تلویزیون می گذرانند دارد و تا حدودی کودکان و نوجوانان الگوهای رفتاری و اخلاقی خود را از قهرمانان و بازیکنان برنامه های تلویزیونی می گیرند. این تحقیق در پی آن است که میزان تاثیر تلویزیون بر رفتار الگویی دانش آموزان متوسطه در شهر لامرد را مورد بررسی قرار دهد .
در گذشته نوجوانان ناظر فعالیت بزرگترها بودند و آنچه را خانواده طی یک نسل به آنها آموخته بود الگویی مناسب برای نسل آینده می دانست اما در زندگی کنونی علاوه بر خانواده ، محیط ، همسالان و وسایل ارتباط جمعی سهم مهمی در نگرش آنها دارند که قصد پژوهش بر این است که به بررسی تلویزیون به عنوان یکی از این عوامل رسانه ای بر دانش آموزان متوسطه بپردازیم.
علت تاکید بر روی نسل جوان این است که در اکثر کشورهای در حال رشد ، تعداد این نسل بیشتر و دلبستگی آنان به رسانه های جمعی فزونتر است ( شیخاوندی ،1367، ص 343 )
تلویزیون نقش مهمی در زندگی نوجوانان و دانش آموزان ایفا می کند ، از این رو درک اثر تلویزیون بر روی ابعاد گوناگون شخصیت آنان از جمله جامعه پذیری ، ارزشهای اخلاقی ، بلوغ فکری و تفهیم مطالب درسی و ... اهمیت قابل توجهی دارد . تلویزیون به سبب ویژگیهای خاصی که دارند قادر هستند پیام مورد نظر خود را در محیط وسیع پخش کنند و بدین ترتیب تعداد مخاطبان بیشتری برای این رسانه ها وجود دارد . این رسانه به دلیل قابلیت های دیداری و شنیداری می تواند پاره ای از تجربیات خاص را برای بینندگان به نمایش بگذارد . در این زمینه باز لزوم هم انديشي ميان اساتيد و نخبگان دانشگاه، سياستگزاران رسانه و منتقدان حوزه الگو پذیری دانش آموزان و رسانه به شدت احساس می‌شود. با توجه به اینکه رسانه‌ها، نقش مهمي در زندگي دانش آموزان ايفا مي‌كنند. از اين رو، درك اثر رسانه‌ها بر روي ابعاد گوناگون شخصيت آنان، اهميت توجهي دارد.


موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي    نويسنده: administrator    تاريخ: 13 دي 1389    بازديدها: 3320
نقش دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد در توسعه ی منابع انسانی

دکتر سید احمد هاشمی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد

hashemy.ahmad@yahoo.com

عیسی امیری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لامرد


چکیده:
یکی از شاخصهای کشورهای توسعه یافته، توجه به نقش نیروی انسانی و کیفی سازی آن در سازمانها می باشد. امروزه هیچ سازمانی بدون توجه به نیروی انسانی و نقش سازنده آن در ارائه خدمات، قادر به ادامه حیات نیست توجه به بهره وری نیروی انسانی، زمینه هماهنگی بین سازمان و منابع انسانی جهت پذیرش اهداف مشترک و تضمین نیل به اهداف سازمان و منابع انسانی را بوجود می آورد.
در بررسی تاریخچه مدیریت و سازمانهای مختلف به این نکته پی می بریم که مدیران و سازمانهائی در پیشبرد اهدافشان موفقند که به برنامه ریزی جهت توسعه شایستگی کارکنان پرداخته و به افراد، متناسب با تخصص و وظیفه آنان فرصت ابراز وجود می دهند.
امروزه توجه به بهره وری نیروی انسانی یکی از ظریفترین، دقیقترین و شاید پیچیده ترین کارها در عرصه مدیریت می باشد و روشهای بهره وری در هر محیط آموزشی با کارآیی نسبی برخوردار است و وظیفه مدیر، تشخیص به موقع این روشها در هر زمان و مکان می باشد. این ادعا را می توان کرد که یکی از عوامل توسعه آموزش عالی و علمی کشور، توجه به مساله بهره وری نیروی انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی است. که در این مقاله به عنوان یکی از شاخصهای مهم تاثیرگذاری بر کیفیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد به آن پرداخته شده است.

واژگان کلیدی: بهره وری، نیروی انسانی ، مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، بهسازی.

مقدمه:
از مهمترین عوامل مهم توسعه اقتصادی و اجتماعی در مواقع مختلف توجه به نقش سازنده و موثر نیروی انسانی است زیرا انسان بر خلاف سایر موجودات دارای نقش خلاق و کارآمد است که می تواند کار خود را از جنبه کمی و کیفی ارتقاء بخشیده و با ابداع روشهای جدید مشکلات احتمالی را بر طرف نماید. نیروی انسانی آموزش دیده و ماهر می تواند با قدرت تعلق و تفکر خود بهترین استفاده را از منابع موجود ببرد.( وفانژاد،1382، 1)
تغییر و تحول در سازمانهای امروزی به قدری سریع، چند جانبه1، پیچیده و فراگیر است که سازمانها بدون پیش بینی، همگانی و تطابق با آن قادر به ادامه حیات، رشد، بالندگی و توسعه نمی باشند. واکنش متناسب به تحولات پیچیده، سازمانها را در جایگاه نظری سیستم های باز اجتماعی قرار می دهد.( سلطانی تبریزی،1378، 5) امروزه یکی از مهمترین و اساسی ترین فعالیت ها در سازمان جهت همگامی مثبت با تغییرات و توانائی رقابت سالم در جامعه استفاده از سیستم های بهبود و نوآوری در نیروی انسانی جهت رسیدن به هدفهای مطلوب و سازنده آن سازمان محسوب می شود. به تعبیری می توان گفت:« عصر ما عصر تغییرات است و انسان امروز دستخوش امواج تغییرات، جهان بصورت اقیانوسی مواج درآمده است که امواج تغییرات هر لحظه سرنشینان قایقی را که جهان می نامیم به این سو آن سو پرتاب می کند و در هیچ عصری زندگی بشر هم تا این حد تغییرپذیر نبوده است. ...»(اسدی،1369، 36)
یکی از سازمان هایی که در رشد و توسعه هر کشوری نقش اساسی دارد، دانشگاه می باشد. دانشگاه در جهان پیچیده امروز، نقش اساسی و مهمی دارند. دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه ی کشور ما به عنوان یکی از مؤلفه ها و شاخص های مهم تلقی می شود. این تحقیق در پی این است که با رویکردی استراتژیک به بررسی نقش دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد در بخش آموزش بپردازد.
در تحقیقات سازمان مدیریت جهت ایجاد و فراگیر نمودن جریانی از نوآوری ها به سه دیدگاه اشاره شده است اول: دیدگاهی که نوآوری را بیشتر یک امر روانشناختی و مربوط به استعدادهای فردی تلقی نموده و بنابراین در سازمان استفاده از امکانات آموزشی و سیستم پاداش و تقویت کننده های مثبت را برای پرورش استعدادهای افراد توصیه می نماید. دوم: دیدگاه اجتماعی که خلاقیت نوآوری سازمانی را بیشتر امری جامعه شناختی و مربوط به فراهم آمدن محیط و زمینه مناسب جهت بروز استعدادها می داند. این نگرش غنی سازی(Enrichment) امکانات و زمینه های لازم در سازمان را برای ایجاد استقرار خلاقیت ها و نوآوریها توصیه می نماید. سوم: دیدگاه سیستمی که ایجاد نوآوری ها و استمرار و فراگیری آنها را در سازمان را یک امر سازمانی یعنی فراتر از عوامل فردی و فراهم آوردن صرف امکانات و زمینه های لازم تلقی نمود. و معتقد است که با مجموعه و سیستمی از عوامل در سطح فردی و گروهی همراه با ساختارها و توجه به ارزشها و باورهای سازمانی بوجود آمده و نوآوریها را در سازمان بصورت مستمر در آورده و آنرا زمینه ای برای بقاء و رشد فرد سازمان در نظر گیرد و سعادت بهره وری هر ملتی وابسته به کار و تلاش همه اقشار جامعه بوده و بهره وری معیاری برای ارزیابی عملکرد این فعالیتها و تلاشها در بخشهای مختلف اجتماعی- اقتصادی است. بهره وری بوسیله تثبیت معلولیت های حاصله(ستانده ها) بر منابع و آنچه که برای حصول به نتیجه صرف شده( داده ها) بیان می شود.(اشراف العقلائی،مترجم،1377، 1)
نگارنده در این مقاله سعی دارد به بررسی فرآیند بهره وری نیروی انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد پرداخته و عوامل لازم جهت رسیدن به امر را مشخص سازد.


صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد


منوي اصلي

موضوعات

آرشيو

پيوندها

هر گونه کپی برداری از این سایت با ذکر منبع مجاز می باشد.
برای مشاهده بهتر سایت لطفا از مرورگر فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر 8 استفاده نمایید
دانلود نرم افزار فایرفاکس یا اینترنت اکسپلورر 8