کانال سروش دکتر هاشـمی(ندای تربیت)
کانال تلگرام دکتر هاشـمی(ندای تربیت)
آخرين مطالب سايت
ارسال مطالب در سايت
آمار سايت
موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي
نويسنده: administrator
تاريخ: 20 ارديبهشت 1397
بازديدها: 367
تربیت شهروندی؛ چیستی، چرایی و چگونگی
ارزیابی مولفههای تربیت شهروندی در برنامه درسی از دیدگاه معلمان دوره دوم متوسطه شهر تبریز
سید احمد هاشمی - دانشیار گروه علوم تربیتی واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی لامرد، ایران
ناهید غلامی - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیک
چکیده هدف از پژوهش حاضر ارزیابی مولفه های تربیت شهروندی در برنامه درسی از دیدگاه معلمان دوره دوم متوسطه شهر تبریز بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی - پیمایشی بوده و جامعه آماری این پژوهش را کلیه معلمان دوره دوم متوسطه شهر تبریز که در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ مشغول به تدریس بوده اند، تشکیل می دهند. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای بر اساس جدول کرجسی و مورگان برابر ۳۵۱ نفر تعیین شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته 56 سؤالی می باشد که بر اساس طیف لیکرت تهیه شده است. نتایج حاصل از آزمون t همبسته و t مستقل نشان داد که معلمان وضعیت موجود مهارت های تربیت شهروندی اجتماعی، فردی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را در برنامه درسی پایین تر از وضعیت مطلوب ارزیابی کرده اند ( ۰/ ۰۰۱>P). همچنین وجود تفاوت بین میانگین نمرات وضعیت موجود مهارت های تربیت شهروندی معلمان رشته علوم انسانی و رشته های غیر علوم انسانی در سطح معنی داری تائید گردید ولی وجود تفاوت بین وضعیت مطلوب در بین معلمان با رشته های مختلف تحصیلی در سطح معنی داری تائید نگردید
واژگان کلیدی: مولفه های تربیت شهروندی، برنامه درسی، دوره دوم متوسطه
دریافت مقاله
موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي
نويسنده: administrator
تاريخ: 20 ارديبهشت 1397
بازديدها: 373
تعلیم وتربیت اسلامی
دکتر سیداحمدهاشمی - دانشیاریار گروه علوم تربیتی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد
عباس منصوری - دانشجوی دکتری رشته برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد واحد لامرد
حسین حسن زاده - دانشجوی دکتری رشته برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد واحد لامرد
چکیده:چکیده در نظام آموزشی ما علوم انسانی، با وجود فرهنگ غنی اسلامی - ایرانی، کاستی های فراوانی دارد. علوم تربیتی که شاخه ای از علوم انسانی است، به دنبال پرورش انسانهای مؤثر و کارآمدی است که استعدادهای آنها شکوفا شده است. در تعلیم و تربیت اسلامی تربیت انسان کامل با بهره گیری از معارف دینی امکان پذیر است. موفقیت نظام های آموزشی، مستلزم توجه به آموزه های وحیانی است. از سوی دیگر یافته های بشری در علوم تربیتی نیز نباید مغفول واقع شود. در این رابطه به سه رویکرد تعلیم و تربیت اسلامی به منزله نظام توصیفی، استنباطی و استنباطی - تأسیسی اشاره شده است تا نسبت علوم تربیتی با معارف وحیانی تبیین شود. در این مقاله موضوع علوم انسانی، انسان و ماهیت او که موضوع اصلی علوم انسانی است، نسبت بین علوم تربیتی و تعلیم و تربیت اسلامی و عناصر مهم آن بررسی می شود. راه خداشناسی، که کمال انسان در تعلیم و تربیت اسلامی است، از طریق انسان شناسی حاصل می شود. صفاتی مانند کرامت انسانی، فطرت، تعقل و مسئولیت پذیری نمونه ای از اوصاف انسان در جهان بینی دینی است.
کلیدواژه ها: علوم انسانی، علوم تربیتی، تعلیم و تربیت اسلامی، وحی
دریافت مقاله
موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي
نويسنده: administrator
تاريخ: 20 ارديبهشت 1397
بازديدها: 364
بررسی یادگیری زبان انگلیسی در مدارس از دیدگاه معلمان دوره متوسطه اول
سیداحمد هاشمی (دانشیارگروه علوم تربیتی، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد لامرد، ایران )
پروانه دودمان (عضو هیات علمی، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور )
فاطمه زارعی (مدرس دانشگاه پیام نور )
رضادرخشنده (دانشجوی دکتری تعلیم وتربیت )
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسی یادگیری زبان انگلیسی در مدارس از دیدگاه معلمان دوره متوسطه اول شهرستان لامرد در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ میباشد. با توجه به این که طرح پژوهشی حاضر، از نوع توصیفی است، به منظور جمع آوری اطلاعات مربوط به نظرات دبیران محترم زبان انگلیسی از پرسشنامه بسته استفاده شد. جامعه آماری مورد نظر این تحقیق، کلیه دبیران زبان انگلیسی دوره متوسطه اول شهرستان لامرد بوده است که تعداد ۵۰ نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها در این تحقیق از پرسشنامه ای بسته با ۴۲ سوال استفاده گردید. روایی پرسشنامه مورد تأیید متخصصان قرار گرفت. داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید. بررسی نتایج تحقیق نشان داد که می توان به نیاز شدید دبیران در رابطه با انواع ارزشیابی دانش آموزان و چگونگی طرح سوالات استانداردهای احتمالی با استفاده از علوم سنجش اشاره داشت که به عنوان یک نیاز مهم در بین دبیران به علت شفاف نبودن اهداف ارزشیابی، نبود یک سیستم نظارتی منظم و مستمر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، عدم دقت لازم در فرآیند ارزشیابی و همچنین عدم آشنایی با کاربرد و اعمال صحیح ارزشیابی تشخیصی در آموزش به عنوان نقطه آغاز تدریس اشاره داشت.
واژه های کلیدی: زبان انگلیسی، معلمان دوره متوسطه اول، یادگیری.
دریافت مقاله
موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي
نويسنده: administrator
تاريخ: 20 ارديبهشت 1397
بازديدها: 430
تعلیم و تربیت در نهج البلاغه
دکتر سید احمد هاشمی ( دانشیار گروه علوم تربیتی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس،ایران )
آرمان رستمی تنگکی ( دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت، گروه علوم تربیتی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس،ایران )
چکیده:
روش شناسی و بررسی شیوه های تربیتی، در نظام تعلیم و تربیت اسلامی جایگاه ویژه ای دارد. کتاب شریف نهج البلاغه در تربیت اخلاقی انسان ها، روشها و شیوه هایی را به کار گرفته است که کشف و بررسی آن ره توشه ی خوبی برای همه انسانها است. از علم ، تعبیر به « میراث ، شده، به این مناسبت که همان گونه که فرزند، مال و ثروت را از پدر به ارث می برد، هر عالمی هم علم و دانش را از استادش به ارث برده. از آن جا که در میراث دانش خصوصیتی است که در میراث مال وجود ندارد، میراث علم به کرامت و ارزشمند بودن توصیف شده :« وراثه کریمه ». منشا این خصوصیت، بقای علم و فنای مال و ثروت است. مالی را که فرزند از پدر به ارث می برد در معرض فنا و نابودی است، در حالی که علم و دانش باقی و از خطراتی که مال را تهدید می کند در امان است.. مبنای تأثیر پذیری انسان بیانگر این امر است که انسان در معرض افکار، حالات و حوادث مکان و زمان قرار دارد، لذا برای کنترل تأثیرات این عوامل به اصلاح شرایط طبیعت و روابط انسانی می پردازیم تا بتوانیم تربیت مناسب و دلخواه را بر انسان اجرا کنی م. مبنای تأثیرگذاری انسان، اشاره به ویژگی تأثیرگذاری انسان، اشاره به ویژگی تأثیر گذاری و تحول آفرینی انسان در اجتماع و عالم دنیا دارد؛ لذا طبق اصل مسئولیت پذیری، انسان را متوجه و متمایل به نوع و میزان تأثیر گذاری های مثبت و مناسبش بر دنیا و انسان ها می کنیم براساس مبانی و اصول مذکور می توان به تربیت اجتماعی مناسب و مورد نظر مکتب اسلام یافت
کلمات کلیدی: تعلیم و تربیت، قرآن، امام علی، نهج البلاغه
دریافت مقاله
موضوع: مقالات كنفرانس هاي داخلي
نويسنده: administrator
تاريخ: 20 ارديبهشت 1397
بازديدها: 405
تعلیم و تربیت در ایران
دکتر سید احمد هاشمی ( دانشیار گروه علوم تربیتی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس،ایران )
آرمان رستمی تنگکی (دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت، گروه علوم تربیتی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس،ایران )
چکیده:
آیین زردتشت یکی از عوامل مهم در اخلاق و تعلیم و تربیت مردم ایران در عهد باستان بود. زردتشت به نقش و اهمیت مادر در آموزش فرزندان توجه داشت. تعلیم و تربیت در دوره هخامنشیان در خانواده، آتشکده و آموزشگاه درباری صورت می گرفت. برنامه آموزش آموزشگاه ها در ایران باستان شامل: ۱- پرورش اخلاقی و دینی ۲- تربیت بدنی ۳- تعلیم خواندن و نوشتن و حساب کردن بود. با انضمام ایران و قلمرو خلافت اسلامی دین اسلام به تدریج در کلیه شیون زندگی ایرانیان اثر گذاشت، مخصوصا تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش رسمی، تقریبا یکسره ماهیت دینی پیدا کرد و ایرانیان نیز با گرویدن به اسلام مسجد را جایگاه پرستش خدا و مرکز تعلیم و آموزش قرار دادند. دانشمندان ایرانی از صدر اسلام تا تاسیس دارالفنون آثار ارزنده ای درباره موضوعات گوناگون پدید آوردند که در تکوین فلسفه و نظام آموزش و پرورش تاثیر بسزایی داشتند. مهم ترین این آثار عبارت اند از: قانون و شفا ابن سینا)، چهار مقاله (نظامی عروضی)، قابوس نامه (عنصر المعالی)، سیاست نامه (خواجه نظام الملک)، کیمیای سعادت (غزالی)، اخلاق ناصری (خواجه نصیر طوسی)، گلستان و بوستان (سعدی). آموزش و تعلیم و تربیت راه شناخت دقیق و اساسی جامعه می باشد و مراکز آموزشی نکات مهمی از تاریخ اجتماعی هر دوره را مشخص می سازد. آموزش در ایران باستان بر اساس مسائل اخلاقی و دینی بود و با ورود اسلام مسائل دینی و اخلاقی مورد توجه قرار گرفت و بر اساس مسائل دینی و گسترش مذهب تشیع ، امور آموزشی تکیه بر مذهب تشیع و گسترش آن صورت می گرفت. انگیزه مذهبی سبب ایجاد مدارس زیادی در ایران گردید. مدرس و تسلط او بر علوم دینی سبب دوام آموزش بود و از آنجا که داشتن افتخار و عنوان برای رجال و اشراف یکی از دلایل فرا گرفتن علم در میان این طبقه می باشد تاهل و فرزندان با مقام و حتى فقر مانعی در راه کسب علم آنها نمی شد و تعصبات ایرانیان به خارجی ها سبب عدم ارتباط علمی آنها گشته و این عامل آنها را از فراگیری علوم جدید محروم می نماید.
کلمات کلیدی: آموزش و پرورش، ایران باستان، اسلام، تربیت
دریافت مقاله
صفحه قبل 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 68 صفحه بعد
منوي اصلي
موضوعات
آرشيو
پيوندها